måndag 15 februari 2016

Fullt upp med allt möjligt, men mest barn… :)

Nu var det längesedan vi skrev något här. Vi har haft fullt upp med djur, renovering men framför allt med våra två små barn som har blivit placerade hos oss sen i oktober. Vi har blivit familjehem! :)

Det är fantastiskt roligt och massa jobb så klart. Barnen som bor här är en flicka på 3,5 år och en pojke på 8 år. De kom hit en måndagseftermiddag och vi alla var nog lika tagna på sängen att de kom just då. Vi hade fått veta att barnen skulle komma på onsdagen, vi skulle hinna åka och hälsa på de och de skulle hinna åka och se var de skulle bo för att sedan flytta till oss. Men det blev akut och barnen kom direkt, utan att ha träffat oss eller sett huset.
M (lilltjejen) hade tårar i ögonen och A (pojken) pratade oavbrutet. Han var nog väldigt nervös.
Efter bara några minuters småprat med M så ville hon komma upp i famnen och satt där ett långt tag.
Första kvällen var verkligen helt annorlunda än vad vi nånsin varit med om. Det tog cirka 5 timmar att få barnen att somna och A kräktes och grät om vartannat och M bara grät och gnydde. Det slutade med att M somnade i Davids famn och A somnade av utmattning. Så höll vi på i cirka en vecka. Vi hann tänka måååånga gånger: "Är det verkligen så här det ska vara?!"

Nu har de bott hos oss i snart 4 månader och det känns som att de bott här mycket mycket längre tid. De är vår familj och är helt fantastiska. Vi har ju lite saker att jobba på, eftersom de inte haft det så lätt, men det är intressant, roligt och både utvecklande och utmanande.

Precis innan vi skulle bli familjehem så satt jag och googlade för att försöka få fram information om hur det är att vara familjehem. Jag hittade nästan INGENTING!
Det är så konstigt! Det måste ju finnas massor med familjer som är familjehem men nästan ingenting om deras erfarenheter på nätet. Vi hade så många frågor och funderingar som skulle ha varit så skönt att
få besvarade. Jag hoppas kunna beskriva lite här hur det är att vara familjehem för att eventuellt kunna besvara frågetecken och funderingar från andra familjer som vill bli familjehem. Det hade verkligen hjälpt oss om vi hade kunnat läsa erfarenheter från andra familjehem.

Ha en härlig kväll nu!! :)
Kram Anneli

2 kommentarer:

  1. Bara 4 månader men kan tänka mig att ni kommer snabbt in i det :) så glad för er skull!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket, Laks! Det är lätt att glömma bort att det bara gått 4 månader. Det känns som så mycket längre. :)

      Radera